DIXI Medical

DIXI Medical SA

4 chemin de Palente,
BP 889 – 25025 BESANCON CEDEX
FRANCE
Tel : +33(0)3 81 88 98 90
info@diximedical.com
http://www.diximedical.com/ 

 


DIXI je osnovan  1904.  Godine u Le Locle u Švicarskoj, kada je tvrtka započela proizvodnju za satove. U 1970-im DIXI-ju su pristupili renomirani neurokirurzi koji su željeli razviti tehniku sEEG-a i uporabu intracerebralnih elektroda i odlučili su promijeniti  svoju aktivnost u medicinsko područje. Podržana razvojnim sposobnostima i poznatim vještinama mikro tehnologije, prilagođenih specifičnim potrebama neurokirurgije, DIXI Medical je danas partner mnogih kliničkim bolnica, neurokirurzima, neurolozima i poznatih istraživača. 

Smještena u regiji Franche-Comte u Istočnoj Francuskoj, u gradu Besançon, tvrtka ima koristi od izvrsnosti regije u industriji izrade satova visoke preciznosti. DIXI Medical isporučuje svoje medicinske proizvode izravno klinikama, bolnicama na mnogim tržištima, ili putem međunarodne mreže distributera. 

Mi i naši proizvodi sukladni su standardima  ISO 9001: 2008 i NF EN ISO 13485: 2012 od početka, proizvodnju i prodaju invazivnih i implantabilnih medicinskih proizvoda te pribora i instrumentacije za neurokirurgiju.

Od 1975. DIXI Medical razvija elektrode za implementaciju u mozgu za liječenje epilepsije.

Mikrodubinska Intracerebralna elektroda

Microdeep elektroda je intracerebralna elektroda s više kontakata (5, 8, 10, 12, 15 ili 18 kontakata) koja se koristi u predkirurškoj dijagnozi epilepsije. Dizajniran je za snimanje sEEG (Stereo Electro Encephalography) i kratku stimulaciju. Može se koristiti i na kraju faze snimanja / stimulacije, za liječenje epilepsije pomoću radiofrekvencijskih RF termolezija.

Intraoperativne elektrode za praćenje

Kortikalna IOM elektroda je intrakranijalna elektroda s višestrukim kontaktima (4 do 16 kontakata) koja se koristi u funkcionalnoj neurokirurgiji za intraoperativno elektrofiziološko istraživanje i stimulaciju površine korteksa.

Ove kortikalne elektrode dostupne su u trakama ili mrežicama u različitim konfiguracijama uključuju i  integrirani kabel.

Biopsijske igle (sedan tip)

Igle za biopsiju koriste se za uklanjanje uzorka moždanog tkiva u stereotaktičkim uvjetima

Potrošni pribor za dubinske elektrode

Dixi Medical proizvodi niz instrumenata za implantaciju mikrodubinskih elektroda pomoću stereotaktičkog uređaja za navođenje. Tu se ubrajaju: cijev za vođenje, koštano svrdlo, vodilica za označavanje, uređaj za mjerenje dubine, bušilice, odvijači, koagulacijske elektrode, vodeći vijci, stileti i spot vijci.

Bioelektronika d.o.o. | Razvoj, servis, prodaja i primjena medicinske opreme