LABORIE

LABORIE MEDICAL TECHNOLOGIES 

Colosseum 25
7521 PV Enschede
The Netherlands
Tele: +31 53 4803700
Fax: +31 53 4803701
info@laborie.com
https://www.laborie.com


LABORIE je osnovan 1967. godine kao pionir urodinamike od gospodina Ray Laborie. Od tada, LABORIE se proširio u nove kategorije i establirao se kao vodeći lider u urologiji, uroginekologiji, kolorektalnoj i gastroenterologiji. Mnogi od naših proizvoda i dalje se ponosno proizvode u Kanadi. Danas, duh inovacije gospodina Ray Laborie živi u svakom od 460+ članova LABORIE tima zaposlenog širom svijeta.

Napredujemo i kontinuirano poboljšavamo svoje procese kako bismo razvili vrhunska rješenja koja pozitivno utječu na život pacijenata. Isporučujemo inovativne, kvalitetne proizvode koji premašuju očekivanja naših kupaca, te osiguravaju da su sigurnost pacijenata i globalna usklađenost uvijek s najvišim standardima.

URODINAMIKA

AQUARIUS® XT

Vrhunski, snažni, progresivni Aquarius® XT najnaprednije je i integrirano rješenje dijagnostike zdjeličnog dna na tržištu, s inovativnom kliničkom informatikom koja je inspirirana suradnjom s nastavnim institucijama širom svijeta. S vodećim značajkama na tržištu, uključujući jedinstveni dizajn kula i radnih stanica, snimanje podataka velike brzine i najsuvremeniji softver, kombinira eleganciju i kliničku učinkovitost. Nudi potpunu prilagodbu, idealno je za najzahtjevniji centar izvrsnosti ili akademsko okruženje. Aquarius XT rezultat je predanosti LABORIE-a pružanju najnaprednijeg i integriranog iskustva urodinamike.

URODINAMIKA

AQUARIUS® CTS

Aquarius® CTS potpuno je sveobuhvatan sustav koji se prilagođava vašim potrebama.

To je sustav temeljen na kolicima / klinici, dizajniran za većinu korisnika s naprednim mogućnostima urodinamike, a istovremeno nudi učinkovitost zahvaljujući dizajnu usmjerenom na korisnika. Bilo da se koristi u maloj klinici ili velikoj bolnici, to nadmašuje očekivanja.

Aquarius CTS gura granice inovacija isporučujući najsuvremeniju tehnologiju koja je vodeća u industriji.

URODINAMIKA

AQUARIUS® CT

Aquarius®CT je sveobuhvatan cjelovit sustav koji se prilagođava vašim potrebama.

CT nudi učinkovitost zahvaljujući dizajnu usmjerenom na korisnika. Temelji se na modularnoj platformi s prilagođenom kolica, industrijskim računalom i sučeljem zaslona osjetljivog na dodir, čime napredne mogućnosti uvode više urodinamičkih studija.

Aquarius CT gura granice inovacija isporučujući najsuvremeniju tehnologiju koja je vodeća u industriji.

URODINAMIKA

AQUARIUS® LT

Aquarius® LT je dinamičan, isplativ sustav koji nudi novi standard usluge i proširivost.

To je sustav temeljen na prijenosnom računalu za upotrebu na ulaznoj razini sa standardnim softverskim značajkama za temeljnu urodinamiku.

Aquarius LT postiže savršenu ravnotežu između performansi i korisnosti. To se ističe u svakodnevnoj urodinamici i anorektalnoj manometriji gdje su ekonomičnost i jednostavnost upotrebe od ključne važnosti.

URODINAMIKA

GOBY™

Goby ™ najkompaktniji je sustav s punom urodinamikom na svijetu, sa svim naprednim značajkama bežičnog Urodinamičkog sustava pune veličine u kompaktnom obliku.

Potpuno bežične i modularne komponente omogućuju zdravstvenim radnicima da izvode urodinamičke testove reproducirajući scenarije iz stvarnog života kada pacijent procuri.

Goby je pametan izbor za upotrebu u klinici, omogućava vam da se usredotočite na pacijenta dok uživate u istinskoj slobodi kretanja.

URODINAMIKA

GOBY™ CT LT

Goby ™ CT LT pruža sve napredne značajke bežičnog urodinamičkog sustava pune veličine u kompaktnom obliku, temeljenog na prilagođenoj košarici s prijenosnim računalom.

Potpuno bežične i modularne komponente omogućuju zdravstvenim radnicima da izvode urodinamičke testove reproducirajući scenarije iz stvarnog života kada pacijent procuri.

Goby ™ CT LT pametan je izbor za upotrebu u klinici, omogućava vam usredotočenje na pacijenta dok uživa istinsku slobodu kretanja.

URODINAMIKA

SOLAR  BLUE

Solar Blue je modularni i bežični urodinamički sustav testiranja za procjenu disfunkcija donjih mokraćnih putova pomoću Bluetooth® tehnologije.

Solar Blue je dizajniran da brzo, lako i povoljno izvodi rutinsku urodinamiku.

Kompaktan, prijenosni dizajn idealan je za bilo koji ured ili kliniku. Može biti konfiguriran kao stolni sustav, postavljen na ispitnu stolicu ili IV stup.

Maksimalna pogodnost za kliničare i pacijente s bežičnim modulima koji uklanjaju kablove za napajanje i omogućavaju laku prenosivost i fleksibilnost u postavljanju.

URODINAMIKA

NEXAM  PRO

Nexam Pro je sveobuhvatan sustav jednostavan za korištenje koji nudi jedinstvenu fleksibilnost i modularnost, idealan za rutinsku kliničku urodinamiku i istraživanja.

Kao i sve vrste standardnih urodinamičkih postupaka, Nexam Pro se može nadograditi za obavljanje video urodinamike i Neuro-UDS studija.

Jedinstveni program virtualnog instruktora (VIP) Nexam Pro pomaže u istrazi dostavljajući visoke kvalitete, brzo i jednostavno.

Bluetooth® tehnologija pruža različite funkcionalnosti kao što su višestruki bežični uroflow, bežično snimanje tlakom / EMG-om i sustav za uklanjanje katetera bežičnim brzinama

URODINAMIKA

UROFLOWMETRY

UROCAP™ IV LIGHT

Urocap ™ IV Light, s bežičnom tehnologijom, prenosivi je uroflowmetar koji omogućuje neinvazivno i precizno mjerenje funkcije mokraćnog pražnjenja. Sustav se sastoji od bežičnog uroflowmetra, laganog android uređaja i raznih dodataka za postavljanje sustava.Snimanje započinje automatski kad pacijent započne mokrenje i grafički se prikazuje na Urocap ™ IV Light (UDS Light ™) programskoj aplikaciji. Kad pacijent prestane mokriti , program traži od korisnika da ispiše studiju. Sve funkcije, od izvođenja studije do umjeravanja, jednostavne su i precizirane kroz intuitivno korisničko iskustvo.

UROFLOWMETRY

FLOWSTAR

FLOWSTAR je kompaktni i digitalni mjerač protoka dizajniran za praktičnu svakodnevnu uroflowmetriju gdje su jednostavnost upotrebe, preciznost i pristupačnost glavni prioriteti.Kad koristite FLOWSTAR, snimanje se započinje automatski kad pacijent počne mokriti. Skale protoka i volumena mogu se podesiti, a vrijeme prije i nakon protoka može se odabrati prema korisniku. Dijagrami Siroky protoka mogu se ispisati kako bi se dijagnosticirao normalan ili ometen protok mokraće kod muškaraca. Digitalni senzor težine može se montirati na uroflow postolje podesivo po visini i / ili postaviti ispod stolice za mokrenje. Lagani termalni pisač spojen je kablom i može biti udaljen do 10 metara (32 ft) od uroflow senzora.

UROFLOWMETRY

REHABILITACIJA MIŠIĆA ZDJELICE

UROSTYM®

Urostym® je najsuvremeniji i nekirurški sustav rehabilitacije zdjeličnog dna koji se zasniva na klinici, a koji omogućuje učinkovito liječenje različitih disfunkcija donjeg mokraćnog sustava poput urinarne inkontinencije (stres, nagon, mješovito), inkontinencija fekalija, zatvor , zadržavanje mokraće i neispravnosti disfunkcije. S naprednim unaprijed definiranim protokolima, prilagođenim prilagođavanjem protokola i jednostavnom funkcijom izvještavanja, Urostym nudi najpouzdaniji i najučinkovitiji program terapije dna zdjelice za odrasle i pedijatrijske bolesnike u svijetu. Oslonite se na Urostym i za pružanje alata koji će vam olakšati tijek rada, povećati produktivnost i maksimizirati povrat ulaganja.

REHABILITACIJA MIŠIĆA ZDJELICE

GOBY™ EQ

Mobilni, modularni, moderni

Goby ™ EQ je potpuno bežični i kompaktni sustav za povratnu biofibeksu, koji uključuje Uroflowmetry, EMG i opcionalno mjerenje tlaka.

Goby ™ je pametan izbor za upotrebu u klinici, omogućava vam usredotočenje na pacijenta dok uživate u istinskoj slobodi kretanja.

REHABILITACIJA MIŠIĆA ZDJELICE

ANOREKTNA MANOMETRIJA

GOBY ARM

Goby ARM nudi se nadogradnja bilo kojeg LABORIE urodinamičkog sustava ili kao samostalni uređaj. Sa sveobuhvatnim programskim protokolima i izvješćima za dijagnostiku fekalne inkontinencije, ARM paket omogućuje liječnicima da izvrše najnovije u anorektalnim manometrijskim procjenama. LABORIE ARM sustav ima opcijsku Bluetooth® komunikaciju s 4 – 8 pritisaka i 1 – 2 EMG kanala, te mogućnost dodavanja Pudendal Nerve i Anal Sphincter Ultrazvuka.

 ANOREKTNA MANOMETRIJA

SOLAR GI HRAM

Solarni GI HRAM je vrhunski HRAM sustav. Pomoću najnovijih dostignuća kao što su QuickView program za analizu, 360 stupnjeva HRAM, 3D topografija anorektalnog pritiska i nova kateterska tehnologija, možete izvoditi brze, pouzdane i precizne postupke, jednostavnu i brzu analizu podataka i smanjenje troškova postupka. Pomoću automatizirane klasifikacije program vas još više podržava u postavljanju dijagnoze

 ANOREKTNA MANOMETRIJA

Ohmega

Ohmega otkriva aktivnost refluksa pomoću Impedance i kategorizira ove refluksne epizode kao kisele ili nekiselinske (slabo kisele) koristeći tradicionalno mjerenje pH. Analizirane su i epizode plina i mješovite tekućine / refluksa. Tradicionalno snimanje pH bilježi samo kisele epizode refluksa pH. Impedance-pH otkriva i kisele i ne-kisele epizode refluksa. Kombinirano snimanje impedancije-pH klinički je korisno u procjeni simptoma pod terapijom PPI, kao i za hrapavost, neobjašnjivi kašalj i aplikacije od posebnog interesa. Program Virtual Instructor ™ pomaže uspješno okončati postupak uz minimalnu obuku. Bluetooth® mogućnosti omogućuju pregled i provjeru podataka na monitoru računala tijekom snimanja. Softver za inteligentnu analizu simptoma kvantificira epizode refluksa brzo i jednostavno.

 ANOREKTNA MANOMETRIJA

Pribor

T-DOC® AIR-CHARGED™ ARM CATHETER

Dodavanje T-DOC® Air-Charged ™ Anorectal Manometry katetera vašem EMG-u, stimulacija živaca, mjerenja osjetljivosti, analna ultrasonografija i defekografija pružaju bitne informacije vama i vašem pacijentu u učinkovitom liječenju evakuacijske disfunkcije.

T-DOC® Air-Charged ™ ARM kateter dizajniran je s usmjerenim senzorima i naprednom membranskom tehnologijom koja prenose očitanja pokretljivosti kablovima pretvarača, što rezultira pouzdanom i preciznom tragom svaki put.

Pribor

FLUID-FILLED RADIAL ARM CATHETERS

Radijalni Anorektalni kateteri za manometriju prožet vodom za sveobuhvatnu procjenu živca analnog kanala, rektuma i pudendala.

Pribor

Radijalni anorektalni kateteri s distalnim balonom

ARM kateteri koji sadrže distalni balon na napuhavanje idealan za testiranje osjetljivosti. Oznake dubine u cm.

Pribor

Radijalni anorektalni manometrijski kateteri

Anorektalni Manometrijski kateteri s balonom, koji nije lateks. Oznake dubine od 0 cm do 85 cm.

Pribor

Jednokratni impedancijski pH kateteri

Nudimo cijeli niz jednokratnih impedancijskih pH katetera na bazi ISFET-a za mjerenje kiselog, slabo kiselog i ne-kiselog gastrointestinalnog refluksa koji uzrokuje GERD.

Pribor

ULTRAZVUČNI ČITAČ-SKENER MJEHURA

PORTASCAN™ 3D

Intuitivni dizajn Portascan ™ 3D skenera mjehura idealan je za mnoštvo kliničkih okruženja, od bolničkih podova do liječničkih ordinacija. Različiti načini skeniranja dizajnirani su tako da se podudaraju sa različitim korisničkim preferencijama zajedno s naprednim značajkama ciljanja koje olakšavaju pronalaženje mjehura. Portascan 3D pruža pouzdane informacije, čime smanjuje učestalost kateterizacije i rizik od UTI-a (CAUTI). Također je dragocjeno sredstvo za postizanje zaostalog volumena nakon pušenja (PVR) za procjenu moguće zadržavanja mokraće.

 ULTRAZVUČNI ČITAČ-SKENER MJEHURA

ENDOSKOPIJA

PRIMESIGHT™ UNITY™

Video procesor PrimeSight UNITY osmišljen je kako bi pružio izvanrednu endoskopsku vizualizaciju i praktičnost. Ova sveobuhvatna video platforma uključuje veliki 19-inčni zaslon širokog ekrana, intuitivni zaslon osjetljiv na dodir i impresivan popis upotrebljivih značajki dizajniranih za upotrebu u bilo kojem okruženju, od liječničke ordinacije do velikih bolničkih mreža.

ENDOSKOPIJA

PREGLEDNE STOLICE

SONESTA S2 2-motorna stolica

Pravi alat za olakšavanje vaših postupaka.

Sonesta S2 je dvo-motorna stolica dizajnirana s pristupačnošću i svestranošću za urološke postupke te ima niz dodatnih mogućnosti na raspolaganju.

PREGLEDNE STOLICE

SONESTA S3 3-motorna stolica

Dizajniran posebno za vas.

Sonesta S3 vrhunska je 3-motorna stolica dizajnirana tako da predstavlja vrhunski položaj i udobnost za vas i vašeg pacijenta tijekom uroloških i ginekoloških postupaka.

S3 stolica uključuje skup pribora koji pokriva standardne postupke i ima niz dodatnih mogućnosti.

Postupci koji se obično izvode u stolici Sonesta:

 • Urodinamika
 • Rehabilitacija mišića zdjelice
 • Anorektalna manometrija
 • Ispiti zdjelice
 • Cistoskopija
 • Ultrazvuk
 • Vazektomija
 • Kolposkopija
 • Biopsija
 • Ginekologija
PREGLEDNE STOLICE

STIMULACIJA TIBIJALNOG ŽIVCA

URGENT® PC

URGENT PC® – INTERNATIONAL
Urgent PC je ambulantno liječenje niskog rizika za simptome preaktivnog mokraćnog mjehura, uključujući urinarnu hitnost, učestalost mokrenja i inkontinenciju mokraće. Urgent PC je i tretman inkontinencije fekalija. Od 2003. godine, zdravstveni radnici koriste Neuromodulacijski sustav, Urgentni PC, kao učinkovit uredski tretman za muškarce i žene koji pate od fekalne inkontinencije i preaktivnog aktivnog mjehura.Urgent PC je učinkovito i do 80%, čak i nakon što mjere ponašanja i lijekovi nisu uspjeli1-9. Uz to, rehabilitacija s Urgent PC vrlo je malo rizična, što ga čini odličnim izborom za pacijente koji ne mogu ili ne žele više invazivne postupke.

STIMULACIJA TIBIJALNOG ŽIVCA